Hvad skal du vælge - Han eller Hun kanin ?

Det sker rigtig tit at interesseret købere spørg hvad de bør vælge som kælekanin - en han eller en hun kanin?
Jeg vil prøve at skrive lidt ned omkring mine egne erfaringer og viden omkring køn af kaninerne.

Alle kaniner har som mennesker og andre dyr hver sin personlighed - de er helt forskellige individer og man finder aldrig to ens kaniner. Jeg vil som avler meget gerne prøve at hjælpe jer godt på vej til at finde den helt rigtige unge som passer helt perfekt ind i jeres familie af sind og temperament.

Valg af Han kanin:
En han kanin er uden tvivl et rigtig godt valg hvis man ønsker sig en stabil kælekanin - hanner er meget ens I humør hele året og svinger ikke i en brunst perioden som hunnerne kan gøre - hannen er gerne meget mild og kælen, nysgerrig og kontakt søgende. Men det sker ind imellem at man oplever lidt teenager over nogen enkle hanner - når de bliver rigtig kønsmodne kan de blive nogle små "Bisser" og vil gerne passe lidt bedre på deres territorium og samtidig med dette kan nogle hanner blive slemme til at "strinte" (Tisse) deres bur og andre ting af de ønsker at "mærke" og nogen hanner kan finde på at parre din arm når man vil fodre eller kæle kaninen.
Min personlige erfaring er at det tit først sker når de har fået "smag" for damerne. Men jeg oplever ikke personligt selv at mine hanner bliver sære, bare mere opmærksomme på hunnerne og deres duft...

Valg af Hun kanin:
En hun kanin er uden tvivl lige så skøn som en han kanin men med et anderledes sind end hannerne - Hunnerne er rigtig tit i brunst - og her kan det ind imellem ses at hunnerne ændre adfærd - dette behøver ikke nødvendigvis at være negativt... En del hunner bliver mere søgende og kontaktsyge og vil kæles lidt ekstra og andre hunner viser meget klart at man ikke skal røre dem i denne periode, de vender gerne ryggen til, og passer sig selv i buret og forsøger man at løfte eller kæle dem trækker de sig væk - ind imellem med et let grynt for at fortælle at det bryder hun sig ikke om lige nu - dette bør man acceptere og lade hunnen være - de fleste hunner bliver gode igen lige så snart de er drægtig, har fået unger eller bare er kommet over den lidt hårde periode...

Men det hele afhænger også af hvor meget kaninen er i hænder fra start af - Nu mere kontakt, nus og snak din kanin får nu mere lære du den at kende og meget lettere kan læse din kanins signaler.

Spørg Endelig hvis der skulle være spørgsmål.