SIDEN ER UNDER OPBYGNING ....

MÅ MIN KANIN BO UDE HELE ÅRET ?

MÅ MIN KANIN STÅ UDE OM VINTEREN:

Ja din kanin trives bedst ude hele året - Kaniner tåler ned til meget hård kulde dog skal man selvfølgelig sørge for at kaninen står tørt og lunt i sit bur og altid har læ for regn/sne eller slud - kaniner tåler ikke træk ..

MÅ MIN KANIN STÅ UDE OM SOMMEREN:

Ja din kanin må gerne stå ude om sommeren, men aldrig i direkte sol - kaniner kan IKKE afgive sin varme og svede som mange andre dyr - hvilket vil sige at de ikke tåler at få det for varmt uden det kan koste dem livet - Husk at når du sætter din kanin i skyggen om morgenen, at solen temmelig sikkert når det sted i løbet af dagen...

SKAL MIN KANIN TIL DYRLÆGEN ?

Som udgangspunkt nej, kaninen har ikke brug for dyrlæge, hvis den trives, spiser er fysisk aktiv og ikke ændre adfærd meget pludseligt.

Din kanin har ikke brug for Vaccine og anden form for kontrol hos en dyrlæge - men negleklip og tjek med tænderne bør man altid tjekke/få ordne og kan man ikke selv bør man selvfølgelig benytte en dyrlæge.

SKAL MIN KANIN HAVE KLIPPET NEGLE?

Skal min kanin have klippet negle og hvis ja hvor tit og kan jeg selv gøre det ?

Ja din kanin skal have klippet sin negle ind imellem - det er meget forskelligt hvor tit din kanin trænger til negle klip - nogen kaniner har behov for ofte klip hvor andre er bedre til at slide på neglen selv, og måske kun skal have klippet 2-3 gange årligt...

Du kan sagtens selv klippe din kanins negle ...

En god ide er at lægge kaninen på ryggen i dine hænder mens en anden klipper - Lyse/hvide negle er nemme at klippe da man tydeligt kan se det lille blodkar der løbet i neglen, hvor en mørk negl kan være lidt svære ... Er man i tvivl vil jeg til hver en tid råde til man finder en avler tæt på som kan være behjælpelig eller betaler dyrelægen de få kroner han/hun tager for negleklip.

SKAL MIN KANIN HAVE SALT/KALK STEN ?

NEJ, din kanin skal ikke have Salt eller kalk sten - dette er blot butikkernes forsøg på at sælge noget som er fuldstændig ligegyldigt for din kanin ... I væreste fald kan det give indre skader på kaninen - Kalk kan med tiden give nyre skader da kaninen ikke kan udskille det igennem urinen .. Salt har kaninen slet ikke behov for i og med kaniner ikke kan svede mister de ikke deres salt indhold i kroppen. Så nej her hos os, er rådet at man ikke tilbyder sin kanin salt eller kalk sten.